Svečano je obilježen početak realizacije ugovora ”Nadogradnja UPOV-a Beli Manastir uključujući izgradnju solarne sušionice mulja”

U petak 28. siječnja 2022. godine svečano je obilježen početak realizacije ugovora ”Nadogradnja UPOV-a Beli Manastir uključujući izgradnju solarne sušionice mulja” u okviru projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Beli Manastir. Vrijednost projekta je 145.853.703,75 kn

Riječ je o važnoj komponenti projekta aglomeracije čiji je izvršitelj Ersa Construction iz Istanbula, vrijednoj gotovo 53 milijuna kuna.

Obilježavanju početka realizacije nazočili su državni tajnik Ministarstva, gospodarstva i održivog razvoja RH Mario Šiljeg, generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković, zamjenik župana Josip Miletić, gradonačelnik grada Beli Manastir Tomislav Rob, direktor Baranjskog vodovoda d.o.o. Krunoslav Rob, predstavnik izvršitelja Ersa Construction Özer Yilmaz i predstavnik Ambasade Republike Turske Fatih Kaya te ostali uzvanici.

Projekt poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture na području aglomeracije Beli Manastir financira se 72% bespovratnim sredstvima EU, uz sufinanciranje državnog proračuna, Hrvatskih voda, Grada Belog Manastira i Baranjskog vodovoda.

Generalni direktor Hrvatskih voda Zoran Đuroković je istaknuo da je to Projekt koji će značajno poboljšati komunalnu infrastrukturu, i da će se novim uređajem za pročišćavanje otpadnih voda riješiti pitanje zagađenja ukupne aglomeracije u ovom dijelu Baranje. Direktor baranjskog vodovoda Krunoslav Rob kaže kako će nadogradnjom uređaja za pročišćavanje otpadnih voda dobiti solarno sušenje mulja. Mulj koji ostaje nakon pročišćavanja vode zbrinut će se na ekološki način”. Dakako korist cijelog projekta i puno je šira i odrazit će se na cjelokupno gospodarstvo, rekao je gradonačelnik Belog Manastira Tomislav Rob. “Novi uređaj znači novi budući razvoj Grada, jer će infrastruktura biti značajno unaprijeđena, što će utjecati i na ostanak mladih u Belom Manastiru. Također, projektom će se riješiti i gorući problem koji Hrvatska vodoopskrba ima – smanjenje gubitaka u vodoopskrbnoj mreži, zaključio je državni tajnik Ministarstvu gospodarstva Mario Šiljeg.

Svečano je obilježen početak realizacije ugovora ”Nadogradnja UPOV-a Beli Manastir uključujući izgradnju solarne sušionice mulja”
Scroll to top